Det finns många olika typer av catering och här ger vi tips om en del av dem. Det finns säkert många fler än dessa och om du tar kontakt med catering på din hemort så kan säkert du få många bra tips på olika typer av catering av dina lokala cateringföretag.
Snittar och plockmat
Vad: Små ”munsbitar” av plockmat och större mättande maträtter serverandes av serveringspersonalen under hela eventet.
När: När du vill skapa en mer avslappnad atmosfär för att gästerna ska kunna mingla.
Buffé
Vad: Mat och tillbehör upplagt på ett smakfullt sätt på ett buffébord. Gästerna lägger själva upp på tallriken.
När: När du vill ge dina gäster lite mer valmöjligheter i en avslappnad miljö.
Tapas
Vad: Små bufféer på varje bord och gästerna delar på maten, som är upplagd på större fat som sätts direkt på bordet.
När: När du vill få till en gemensamhet eller familjekänsla. Att plocka från ett gemensamt fat bryter isen för gäster som aldrig träffats, det ger också en trevlig touch på en familjemiddag då man får pröva många olika maträtter.
Sittning
Vad: En klassisk middag som intas sittandes med flera individuella vackert upplagda maträtter.
När: När du vill ha en formell middag. Även om formaten ovan alla är fantastiska, så kan man säga att detta, om det utförs rätt, är det som blir den största succén.