Här hittar du lite tips på fördrinkar, att starta en trevlig kväll eller ett event med en drink är alltid trevlig. Här finner du några som vi på cateringguiden.se tycker är väldigt goda och trevliga.
Red rubin
2 dl Campari
2 st flaskor schweppes caribez, (à 37 cl)
1 st lime i klyftor
Rabarber- och ingefärsdrink
300 g rabarber
1 bit ingefära, ca 25 g
2 dl strösocker
2 dl vatten
3 flaskor päroncider, ca 1 liter
Garnera gärna med små jordgubbar
Blomsterbål
16 st isbitar, krossade
1 st lime, i tunna skivor
4 dl vitt vin, (typ torr riesling)
0,5 st basilikablad, som dekor, kruka
0,5 st grapefrukt, i mindre skinnfria bitar
2 dl konc fläderblomssaft
Mojito med jordgubbar
1,5 dl ljus rom
4 st mynta, kvistar färsk
4 st jordgubbar
2 st lime, pressad saft
1,5 dl sodavatten
1 pkt is
2 msk rårörsocker
Kosken-brutti
3 st isbitar
1 1/2 dl fruktsoda
4 cl tranbärsjuice
1 dl bär, hallon och blåbär
4 cl vodka, koskenkorva, Nordic berries
Hallonmojito
4 st isbitar
0,5 st lime, pressad saft
5 st , eller 3 cl hallonpuré
5 st myntablad
3 cl vit rom, eller vodka
3 msk sodavatten
3 cl sockerlag
2 cl Hallonlikör
1,5 dl bryggt te (kobbs, kallt, (Kobbs röd längtan)
Rabarberiña drink
1 msk citron, pressad
1 dl sockerdricka
2 msk rabarbersaft
3 cl brännvin, pitú cachaça
Servera gärna med rabarberstavar
Metropolitan
1 krm florsocker
2 st lime, klyftor
5 st is, bitar
0,5 dl tranbärsjuice, (gärna Ocean spray)
0,25 dl nyponte, kallt
2 tsk chililag
Lime- och melondrink
2 msk honung
8 st isbitar
3 dl , vitt
600 g honungsmelon, skalad och urkärnad
4 msk limesaft, nypressad
1 dl melonlikör, midori
1 l fruktsoda
Jordgubbscaipirinha
3 st lime
12 st jordgubbar
12 cl rom, cachaça, eller ljus rom
1 dl strösocker
Tips på fördrinkar
Tips på fördrinkar
Tips på fördrinkar