Här delar Linnea från Catxalot, med sig av ett recept på tångkapris, våga prova!
Tång:
2 – 3 dl knöltångsblåsor eller blåsor från blåstång (receptakler). På knöltången hittar du blåsorna under tidig vår på sidan av tångplantan, och på blåstång sitter de i topparna i slutet av våren och försommaren. Se till att blåsorna är rena och fina. Skölj dem snabbt i iskallt vatten.
Lag:
0,5 dl ättikssprit 12 %
1 dl socker
1,5 dl vatten
ev 1/2 tsk salt
1 skivad röd lök
Kryddblandning 1:
1/2 färsk chili skuren i bitar,
1/2 – 1 cm färsk ingefära skuren i bitar
Kryddblandning 2:
1-2 hela anis, några fänkålsfrön, några hela kumminfrön, 1 kanelstång.
Gör så här:
Blanda lagen av ättikssprit, socker, vatten och kryddblandning 1 eller 2. Koka upp lagen och låt svalna. Lägg i tångblåsorna och löken.
Servering:
Servera tångkaprisen till en paté eller röra med lax eller som dekoration på ägg eller på smörgås med äggröra, prova dig fram bara fantasin sätter gränser, njut!
Förvara tångkaprisen i kylen!
Hälsningar
Linnea
Fler recept från Catxalot
Läs gärna vårt samtal med Linnea här!
TÅNGKAPRIS

[…] del andra spännande grejer med tången, kanderad tång är jättegott, man kan pickla tång och tångkapris är verkligen jättegott, man kan också röka tång, det är väldigt spännande. Fler recept med […]