En oslagbar festvåning

Cafe Kronhuset har specialiserat oss på festarrangemang med anknytning till sin unika miljö. På Kronhuset blir festen mer än bara en kväll på krogen. Här kan du få bevittna en exercisövning med anor från den svenska stormaktstiden, eller kanske avnjuta svensk musik från1700-talet eller varför inte ett kåseri om det gamla Göteborg, vi hjälper dig att sätta lite extra krydda på din fest!

Kontakta oss så skräddarsyr vi ditt festarrangemang så att det blir en kväll utöver det vanliga. Endast fantasin sätter gränser…

Det finns även möjlighet för ett storslaget event eller bröllopsmiddag i Kronhusets attraktiva lokaler. Lokaler som rymmer mycket historia och unika sällskapsytor, Kronhuset byggdes i mitten av 1600 talet, så det har hänt en hel del i huset. Här tar man gärna emot både stora och små grupper för bolagsstämma, föreläsning, konsert, middag, konferens, mingel, utställning, vernissage, auktion och mycket, mycket mer. Café Kronhuset levererar allt från fika till trerätters middag helt baserat på era önskemål. För mer info och bilder se www.gwo.se/hyra eller kontakta oss på Cafe Kronhuset så hjälper vi er.

En upplevelse

På café Kronhuset kan du koppla av med något lätt, mitt i hjärtat av Göteborg. En god lunchtallrik eller något läckert hembakat till en välsmakande kopp kaffe.
Vill du bjuda till fest i denna underbara miljö står caféets professionella catering till ert förfogande. Här är endast det bästa gott nog och man betraktar nöjda gäster som sin största och viktigaste tillgång.

Runt de små hantverksbodarna råder en gammaldags frid. För gruppresearrangörer är Kronhuset ett absolut måste. Här, inte långt från Göteborgsoperan, ligger stadens kulturella hjärta med Göteborgs marina centrum inpå knutarna. Ett besök på Kronhuset är som att besöka Göteborg under stormaktstiden.

Lite historia

Kronhuset byggdes under mitten av 1600-talet, då Sverige ofta låg i krig med Danmark. Här lagrades kanoner, fordon, uniformer och spannmål, allt som kunde behövas i krig. Kronhuset stod färdigt år 1654, samma år som unga drottning Kristina beslöt att abdikera till förmån för Karl X Gustav, sin kusin. Under hans regeringstid nådde det svenska väldet sin maximala storlek runt Östersjön. Men danskarna hade han svårt med.

För att slutgiltigt lösa den danska frågan sammankallade Karl X Gustav, en riksdag i Göteborg. Kronhusets bottenvåning fick snabbt bli rikssal med kungatron och draperade bänkar. Men innan riksdagen ens hann samlas, fick den blott trettioåttaårige kungen plötsligt lunginflammation och dog. Rikssalen kom på så vis att istället bli platsen där hans son utropades till kung Karl XI. Denne var då endast fyra år, så under lång tid kom Sverige att styras av hans mor, Hedvig Eleonora, och en förmyndarregering.

Idag är Kronhuset Göteborgs äldsta bevarade byggnad i originalskick, Kronhuset är nästan som en Kronjuvel rent historiskt.

Frukost, Lunch, a la Carte, After Work, Catering, Festvåning

Rate us and Write a Review

Your review is recommended to be at least 140 characters long