Tips o tricks

Specialkost

Finns nästan alltid gäster som antingen har en allergi som gluten- och laktosintolerans. Eller helt enkelt är vegetarian eller vegan. De som håller på med catering vet att detta förekommer relativt ofta. Det viktiga i detta fall är att den som bjuder in alla gäster frågar var och en av gästerna om de har något behov […]

Planeringslista till festen

Behövs en planeringslista? Planering är A-O för att lyckas med det mesta också med festen, här hittar du en planeringslista som hjälper dig att hålla koll på det mesta.  Om ni planerar att ha en stor fest,  så är det ju viktigt att allt klaffar. Därför har cateringguiden.se ställt samman en checklista som hjälper er med planeringen. […]

Smörrebröd

Det goda smörrebröd Smörrebröd är en Dansk nationalrätt, och många danskar har det fortfarande i lunchlådan, på jobbet eller skolan. Då är det oftast de enklare varianterna. De festligare versionerna, och de som har gjort smörrebröd berömt långt ut över Danmarks gränser, är de smörrebröd, oftast på rågbröd, ibland vitt bröd, med massa goda pålägg och […]

Vegetarisk mat

Nya veggotrender Vegetarisk mat kan för den ovane vara svår att komponera. Det kan det kännas svårt att komma på vad det är man skall bjuda på när man har fest. Det är inte självklart att man lyckas duka upp ett inbjudande vegetariskt middagsbord utan att trassla in sig i vegetariska anpassningar. Anpassningar av typ […]

Olika typer av catering

Det finns många olika typer av catering och här ger vi tips om en del av dem. Det finns säkert många fler än dessa och om du tar kontakt med catering på din hemort så kan säkert du få många bra tips på olika typer av catering av dina lokala cateringföretag. Snittar och plockmat Vad: […]

Fördelar med catering

Fördelar med catering Det finns tillfällen när det kräver en alltför stor arbetsinsats för att göra i ordning mat för gästerna. Kanske är det en lokal utan tillgång till kök eller så vill du kunna slappna av och njuta tillsammans med dina gäster och tillställningen utan att behöva stå vid spisen flera dagar i förväg. […]

Vinets grundsmaker

Hur samspelar sälta, sötma, syra, beska och umami i maten med dryckens smak? Med några grundregler i åtanke är det lätt att träffa rätt! Grundsmaker Här kan du lära dig mer om vin och dess grundsmaker. Om en kombination är bra eller inte är det bara du själv som kan avgöra. Smak är subjektivt och […]

Tips på fördrinkar

Här hittar du lite tips på fördrinkar, att starta en trevlig kväll eller ett event med en drink är alltid trevlig. Här finner du några som vi på cateringguiden.se tycker är väldigt goda och trevliga. Red rubin 2 dl Campari 2 st flaskor schweppes caribez, (à 37 cl) 1 st lime i klyftor Rabarber- och […]

Catering bröllop

Catering till bröllop Att välja rätt catering till ditt bröllop är ett av de viktigaste besluten du måste ta då du planerar bröllopet. Innan du skriver under kontraktet så se till att du har frågat cateringfirman de rätta frågorna så du kan undvika otrevliga överraskningar på vägen. Här på cateringguiden.se finns en planeringslista du kan […]

Vilken mat skall jag välja?

Vilken mat skall jag välja, för att du ska få till ett lyckad evangemang är det viktigt att du noga väljer vilken mat som ska serveras. Det finns flera saker som bör vägas in när du gör ditt val; tidpunkten är en sådan faktor. Sker tillställningen vid lunchtid kan det vara en idé att servera […]

Så här dukar du!

Duka bordet snyggt! GLAS Duka glasen du från höger till vänster i den ordning du skall använda dem. Varmrättsglaset dukas alltid mitt för gästen. Vattenglaset står alltid längst till höger.  BESTICK Besticken placeras vid sidan av tallriken, gaffel till vänster och kniven till höger.Förrättsbesticken placeras ytterst och varmsrättsbesticken innanför. Soppskedar placeras alltid till höger om […]

Tång, en spännande mattrend!

  Tång, är det framtidens mat? Vid ett besök på matmässan i Göteborg satte jag mig ner för att njuta en god glass och min glasstund sammanföll med en föreläsning om tång. Det var Linnea Sjögren en av ägarna till företaget Catxalot (katchalot) som pratade om olika sorters tång och dess ätbarhet. Jag blev väldigt […]